82220
934
13
2022/04/16

JAUKUS ITALIŠKAS KAMPELIS KAUNE

Restoranas „Al cantuccio” - itališkas, šeimos stiliaus, restoranėlis, kuris per kelerius veikimo metus yra suburęs nuolatinių klientų ir gerbėjų ratą. Įsikūręs Kauno miesto centre, tačiau gan ramioje vietoje, Muitinės gatvėje. Patogu, nes galima prie pat atvykti automobiliu (na, gal mane tai stebina, atvykusią iš Vilnaus, kur automobiliu važiuoti į centrą tikrai nėra paprasčiausia užduotis) arba užsukti bevaikštinėjant po šių metų kultūros sostinę. 

Pavadinimas, iš tiesų, labai taikliai nusako restorano esmę. „Al Cantuccio” išvertus iš italų kalbos reiškia „kampelis”, o Italijoje tokiu pavadinimu apibūdinamos jaukios, mažos, užslėptos maisto vietos. Dar nežinodama restorano pavadinimo reikšmės pasidariau būtent tokias įžvalgas apie kuriamą jaukią atmosferą, tad šis Kauno restoranėlis išties pateisina savo vardą. Atidarant šią vietą greičiausiai ir buvo numatyta į kokią auditoriją bei stilių bus taikomasi - kauniečiai ir miesto svečiai, ieškantys, kur ramiai, jaukiai ir sočiai pavalgyti bei pailsėti. Tikrai ne vienas restoranas, nesvarbu kuriame Lietuvos mieste, kartais užsimoja patapti tuo, kuo niekada nebus arba dirbtinai kuria atmosferą ir perspaudžia. O svečias ne kvailas, viską mes, lietuviai, matom ir jaučiam. Kai darai nuoširdžiai, tai ir gaunasi. Šiuo atveju nereikia vaidinti, kad esi nepakartojamas itališkos virtuvės restoranas su baltomis staltiesėmis ir aukščiausios klasės vynų korta. Tai „Al Cantuccio” sėkmingai veikia, kaip ta jauki miesto vieta, kurią atradęs greičiausiai norėsi grįžti, nebūtinai dėl maisto, gal tiesiog dėl atmosferos.

Užsiminiau apie maista, tai jį ir aptarsiu. Meniu šmėžuoja itališki žodžiai: secondi piatti, i nostro dolci, contorno ir dar begalė itališkų patiekalų pavadinimų. Pasirinkimas nemažas: užkandžiai, salotos, desertai, pora rūšių rizoto, įvairūs makaronai. O jų čia apie porą dešimčių, skirtingų variacijų - nuo lazanijos iki raviolių. Negana to, dar ir pats gali susidėlioti savo makaronų patiekalą. Tai visai tinka išrankiems ar alergiškiems žmonėms. Kai kurias makaronų rūšis daro vietoje, prieš užsisakant galima pasiteirauti ir pasitikslinti. Maistas, nenustebinsiu, sukasi Italijos temoje. Ar tai nerealus ir nepakartojamas maistas? Nebūtinai, tačiau nieko per daug blogo tikrai nepasakysiu. Išties sočios porcijos, gausu ingredientų (dar ir sūrio papildomai patarkuoja, jei tik norisi) ir tas maistas dera prie restoranėlio koncepto. Beje, kainos čia, sakyčiau, mažesnės nei įprasta. Iki 10 eurų gausi pagrindinį makaronų patiekalą, nuo kurio tikrai gali pasisotinti. Iki 15 eur pavalgysi ir dar kavos atsigersi. Visi desertai kainuoja iki 5 eur. Restoranėlyje galite valgyti ir pusryčių meniu, jame - blyneliai (tik savaitgaliais), plaktų kiaušinių kiaušinienė ar duonos skrebutis su priedais. Manau, kad vėlyvųjų pusryčių konceptas čia turėtų būti gan smagus. Kiekvieną darbo dieną „Al Cantuccio” gali gauti pietų pasiūlymą. Dirbantiems netoliese - pravers.

Mes ragavome dviejų rūšių brusketas užkandžiams. Vienoje itališkų skrebučių porcijoje patiekiamos trys bursketos. Jau vien nuo jų galima neblogai pasisotinti. Vėliau užsisakėme makaronų klasikos - carbonarra ir kepto ožkos sūrio salotas. Skanu, paprasta, bet su pakankamai prieskonių ir skonių. Desertui rinkomės taip pat gan Italiją menančius saldėsius - tiramisu ir panna cotta. Visas maistas išties jaukus ir paprastas. Salotos tikrai patiko.

Gėrimų meniu rasite kavos, arbatos, gaiviųjų gėrimų, alaus, sidro, kokteilių ir, žinoma, vynų. Dedu pliusą už edukacinį momentą - prie vynų surašyti vynuogių pavadinimus. Kodėl edukacinį? Nes pamatę neįprastus vynuogių pavadinimus žmonės neretai juos priima kaip pačio vyno pavadinimą. Tad panagrinėję meniu „Al Cantuccio” sužinosit, kad pinot grigio ar primitivo yra būtent vynuogės vardas, ne vyno stilius. Bet savo edukacijos momentėlį aš irgi užbaigsiu, šįkart ne apie vynus. O jie čia ir nėra kažkuo labai ypatingi, bet kažką išsirinksite. Gėrimų kainos gan įprastos, kaip ir kitose vietose.

Restorane vietos nėra daug - keli staliukai viduje ir keli staliukai lauke. Netrunka tuos staliukus užsėsti, ypač terasoje, kai maloniai šviečia saulė, vilioja, gan ramioje miesto centro vietoje, prisėsti kavos ir tiramisu. Tada ir pajunti restorano energiją - jaukią, rūpestingą ir paprastą. 

„Al Cantuccio” daug mažų interjero detalių, kurios nukreipia dėmesį, kol lauki maisto: skulptūrėlės, augalai, paveikslai. Vyrauja pastelinės spalvos, o langai įleidžia minkštą dienos šviesą. Visą tai, ką vardinu ir suteikia to jaukumo apie kurį užsiminiau anksčiau. 

Aptarnavimas malonus, teko susipažinti ir su vietos šeimininke, kuri pasakojo, kad restorane reguliariai apsilanko nuolatiniai svečiai. Jie grįžta, nes žino, kad čia svetingai pasitiks, pamaitins ir leis per daug negalvoti. Nuolatiniai svečiai reikalingi visiems restoranams, nenuostabu, kad nedidelė miesto vieta patraukia kauniečių dėmesį ir jie nori sugrįžti ten dar ne kartą. Juk tokios vietos svečio per daug neįpareigoja, gali ateiti ir be rezervacijos, gali užsisakyti tik kavos, ar išragauti pusę meniu. Vieta draugiška gyvūnams.

Ieškantiems ypatingų skonių ar neįtikėtinų patirčių čia gal jų neras (o gal ir ras, juk kas čia žino, kur gali sutikti gyvenimo meilę ar išgerti įsimintiniausią puodelį kavos), bet tokia maloni vieta pasislėpti nuo miesto šurmulio, kai esi tame mieste, padės. Tiesiog įeini, atsisėdi ir atsipalaiduoji. Gal tokio ramaus pasisėdėjimo vertas tavo draugas, sesė ar kolega… Dovanų kuponas į kišenę, draugas į parankę ir po pasivaikščiojimo Kaune, ramiai prisėdate restoranėlyje. Apskritai, dovanų kuponas gali pagelbėti, kai sunku sugalvoti, kaip nustebinti kitą žmogų - laikas kartu ir maistas - ko gali daugiau norėti..?

Ieškantiems šio itališko restoranėlio Kaune - adresas: Muitinės g. 1-2, netoli Kauno rotušės. Darbo laikas kasdien prasideda nuo 11 val. iki 22 val., valandą ilgiau, iki 23 val., dirba ketvirtadieniais, penktadieniais ir šeštadieniais. Populiariausiu metu, vakarais ar savaitgaliais, norėdami užsitikrinti vietą, galite atlikti rezervaciją. Kontaktai: (8-606) 74114.

Linkiu malonių patirčių Kaune ir galbūt, apsilankius „Al Cantuccio”, besukant spagečius ant šakutės, pavyks nusikelti mintimis į kokį jūsų pamėgtą Italijos užmiestį. 

Straipsnio autorius(-ė) Justina, Beta.lt bloger'ė
934 13

Iglė...
kaip jaukiai čia! reikėtų su kolegomis užsukti. mačiau pas Jus buvo parduodamų kuponų į šį restoranėlį.
2Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Živilė...
Esu girdėjusi keletą ir prastų atsiliepimų apie šią vietą, bet gal tai asmeninė nuomonė arba tiesiog bloga diena personalui:) Būsiu Kaune reikės užsukti.
2Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Darija...
Man skaniausias maistas čia. Su šeima, drauge, antra puse. Paprasta, be pompastikos ir kainos geros.
2Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Virginija...
Atradau šią vietą prieš gerus metus, kol kas tai mėgiamiausia vieta susitikti ir ramiai pasisėdėti
2Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Šarune...
Restoranas geroje vietoje, jaukus interjeras, tačiau su personalu tai kaip papulsi. Buvau 1 kartą, aptarnavo tobulai, 2 kartą atvykau su šeima, tai atmestinas darbas... Buvom su drauge šiandien vėl viskas gerai. nebent kaip visiems būna, ne ta diena...
2Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Rimas...
Labai simpatiskas restoranelis
1Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Migl4...
Niekad nesirenku Kauno kaip miesto keliaujant po Lietuva. Trakai, Birstonas, Druskininkai mano favoritai ir jau zinau kur valgyt eisiu visad nuvaziavusi. Man atrodo kurortiniai miesteliai turi ka parodyti ir kuo nustebinti. O Kaunas netraukia...bet restoranelis atrodo labai jaukiai.
1Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Aušra...
Iš esmės man nepatinka nei makaronai, nei Kaunas. Žinoma visada reikia išbandyti tik tada kalbėti, bet esu sostinės žmogus, todėl į Kauną vykti vien pavalgyti nematau prasmės. Vilniuje yra tiek gerų vietelių, kad aš nelinkusi ieškoti kažko daugiau, pirmiausia gimtojo miesto visas vieteles reikia atrasti.
1Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Donata...
Įėjus į vidų jaučiasi jaukumas, tikras šeimos restoranėlis. Kiek italijos nežinau, bet gal gali itališko meniu ekspertai pasakyti. Man patinka, mano vaikams taip pat))
1Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Greta...
Ragavau čia tik kavos ir deserto. Man visai patiko, nežinau kaip pagrindinis maistas. Atsmosgera jauki, itališka muzika, trūktų visai vyrų italų, kad norėtųsi lankytis vis dažniau ir dažniau. O šiaip tikrai rekomenduočiau
1Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Aistulee...
Restorano vaizdelis tai nelabai itališkas..Interjeru nebandyti perteikti itališkos dvasios, bet pagal meniu ir maisto įkelto foto pasakyčiau, kad kalbama apie itališkus patiekalus. Galima labiau pasistengti jeigu Lietuvoje bandai atkurti Italiją tai ir kurk visu šimtu procentų, ne tik meniu...
1Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Elina...
Kaip man patinka viskas iš makaronų: lazanija, makaronų apkepas, Mac and Cheesas, makaronų salotos ir etc,.dievinu makaronus ir galėčiau valgyti kasdien, tai įdomu kiek skirtingų makaronų patiekalų siūlo ši vietelė. „Al cantuccio” - tai skamba labai jau itališkai, norėčiau apsilankyti, bet gaila - ne Kaunietė.
1Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Rima K....
Šitą vietelę labai rekomenduoju. Skanesnių al dente makaronų nesu niekur valgiusi, nerealiai gerai paruošia tikrai versdama straipsnius negalėjau nepakomentuoti. Na labai patiko tikrai pirštus apsilaižysite nuėję, ne Italija - bet tikrai labai kokybiška ir skanu.
1Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Turi ką pasakyti? Komentuok čia:

Beta pasiūlymai:

Straipsnių autoriai
Kartais rašyti sekasi lengviau, kartais sunkiau, bet visai nerašyti aš negaliu - tai mano kraujyje. Noriu, kad skaitydami mano tekstus žmonės jaustųsi, lyg su jais kalbuosi prie kavos puodelio!
Beta.lt bloger'ė
Skonių Fiestos blog'o skilties autorė
Beta.lt bloger'ė
Beta.lt bloger'ė
Beta.lt bloger'ė
Beta.lt bloger'ė
Viena tų keistuolių, kurie dirba kūrybinį darbą, tačiau gyvenime mėgsta laikytis taisyklių ir rutinos. Visgi šį paradoksą esu linkusi vadinti savo tobulos kasdienybės receptu.
Beta.lt bloger'ė
"Gyvenu aistra kelionėms ir meile padėti žmonėms surasti jų svajonių atostogas. Jau 14 metų nardau turizmo vandenyse, tad dalinuosi savo žiniomis ir patyrimais su Beta Travel bendruomene."
Beta.lt bloger'ė
Su malonumu „kepu“ tekstus ir pyragus. Tik pyragus barstau cukraus pudra, o naujai „iškeptus“ tekstus – taškais, kableliais, brūkšniais... Svarbu, kad jie būtų gramatiškai taisyklingi, vizualiai tvarkingi, verbališkai turtingi, lengvai skaitomi, paveikūs.
Beta.lt bloger'ė
Esu portugalas. Girdėjau, kad taip Lietuvoje yra vadinami vilniečiai. Baigiau architektūrą, kurios pagrindinius principus (struktūra, vidaus ir išorės sintezė, harmonija su aplinka) bandau pritaikyti internete.
Beta.lt bloger'is
Talentingų kūrėjų pagalba keliu mūsų tinklaraštį į aukštumas, nes tikiu jo svarba. Daugelis mane vadina fėja, nežinau ar dėl rūpestingo būdo, ar dėl užaugusių sparnų.
Beta.lt bloger'ė
Beta.lt bloger'ė, kūrusi straipsnius apie aktualiausias temas ir skyrusi daug dėmesio patarimams.
Beta.lt bloger'ė
„Kiekviena kelionė yra nuotykis, papildantis brangią prisiminimų kolekciją. Kviečiu leistis į šiuos nuotykius kartu su manimi.“
Beta.lt bloger'ė
Mūsų pirmoji tinklaraštininkė, lietuvių kalbos ekspertė.
Beta.lt bloger'ė
Beta.lt bloger'ė
Beta.lt bloger'ė
Nieko nerasta
BŪK PIRMAS!
Kurį pasieks šie pasiūlymai:
  • Nauji / specialūs
  • Riboto kiekio
  • Slapti
  • Paskutinės minutės
Sekite mūsų naujienas čia: