17467
6599
11
2022/08/29

JAPONIJA AR HOLIVUDAS - VISKAS VIENAME

Vienas didžiausių Vilniaus restoranų, galintis pasididžiuoti 1000 kvadratinių metrų patalpomis – „Bizarre”, įsikūręs Pylimo gatvėje. Du aukštai ir terasa skirta jūsų vakarienei, o gal ir asmeninei šventei. Visgi, ši vieta išsiskiria ne tik savo dydžiu, bet ir interjeru bei maistu. Tai apie viską nuo pradžių…

Svarbiausias restorano aspektas, žinoma, yra maistas, o šalia jo kartu galime vertinti ir aptarnavimą. Pastarasis „Bizarre” išties puikus – mus pasitiko maloniai, kadangi svečių nebuvo itin daug, leido išsirinkti norimą staliuką. Visos vakarienės metu taip pat nekilo jokių keblumų dėl personalo darbo. Ragavome keletą skirtingų stilių patiekalų, todėl vakarienė gavosi įdomi – pasisotinome ir sušiais, ir tacos, ir japoniškais ledais.

Kyla klausimas, kokio stiliaus virtuvė yra šiame restorane? „Bizarre” talpina 3 skirtingas virtuves ir patys teigia, kad taip svečiams siūlo trigubai daugiau malonumo ir patirčių. Čia rasi Europos, Azijos ir Peru virtuves. Ar įmanoma būti visų galų meistru? Turint skirtingus šefus, kurie specializuojasi savo srityse – įmanoma. Kaip yra čia – sunku spręsti iš vienos vakarienės, bet maistui didelių nusiskundimų tikrai neturiu ir galiu pasakyti, kad vakarą praleidau puikiai.

SKANI PATIRTIS – VAKARIENĖ RESTORANE „BIZARRE” 

Vakarienę pradėjome nuo nedidelių tacos užkandžiams. Restoranas siūlo kelias jų variacijas: su Wagyu jautiena, avokadu ir Kimchi padažu, su jautienos išpjovos tartaru, Shiso padažu ir marinuotais agurkais, su geltonpelekiu tunu, pomidorų salsa bei su marinuota lašiša, avokadų ir mėtų salsa. Traškus tacos paplotėlis puikiai dera su minkšta žuvimi ar jautiena. Tacos išties skanūs, pagaminti savo restorano stiliumi – apgalvoti įdaro deriniai, nedidelės porcijos, itin traškus paplotėlis. Užkandžiams „Bizarre” siūlo salotas, sriubas, bao, spring rolls, žuvies ir mėsos tartarus, buratą ir kitką, tad pasirinkimo išties nemažai.

Vėliau ragavome sušius, kurių meniu gali rinktis iš keliolikos rūšių. Gomurius deginom su aštriu tuno maki. Jame – geltonpelekis tunas, avokadas, jalapenas, svogūnų laiškai. Papildomai wasabi krienų tikrai nebereikia, nebent esat tikras aštrumo fanas. Vakarą pradėti nuo aštraus maisto, kaip ir nepatarčiau, nes apmarinsit savo skonio receptorius, bet aišku visada tai yra jūsų pasirinkimas. Mes surizikavom ir pasidavėm personalo siūlymui. Patys sušiai tikrai neblogi, pateikiami po 6 arba 8 vienetus, priklausomai nuo rūšies.

Pagrindinio patiekalo rolę atliko ant žarijų keptas aštuonkojis. Jis patiekiamas su skrudintomis jaunomis bulvytėmis, chorizo, kaparėliais, aitriąja paprika ir raudonaisiais svogūnais. Sakyčiau, prieš intensyvaus skonio chorizo, minkštas aštuonkojis kiek nublanksta, bet vertinant viską kaip bendrą patiekalą – išties skanu. 

Desertui ragavome japoniškus keturių skonių „mochi“ ledus – tai tarsi įprasti ledai, kuriuos gaubia ryžių paplotėlis. Jei mėgstate atrasti naujus skonius, šis desertas gali jums visai patikti. Paragauti „mochi“ įdomu, bet tas jų tradicinis ryžių paplotėlis manęs nesužavėjo – jis tąsus it guminukas ir ypatingo skonio neprideda. Iš visų „mochi“ ledų skonių, mano asmeninis favoritas buvo pistacijų, na, bet čia toks patikrintas skonis, kuris nenuvilia kone su kiekvienais ledais. Visgi, galiu suprasti žmones, kurie mėgsta šį desertą, nes ledų ir paplotėlio tekstūrų kombinacija visai įdomi. Nepasiryžusiems eksperimentuoti su saldėsiais, „Bizarre" restoranas siūlo ir įprastus naminius ledus, sūrio pyragą su sūdyta karamele, juodojo šokolado lava cake. Pastarąjį, beje, taip pat teko ragauti – patiks tiems, kurie vakarienės pabaigai norės kažko jaukaus ir įprasto. Pyragėlis pateikiama su uogomis ir ledais. 

RESTORANO INTERJERAS, KAINOS IR DĖMESYS VEGANAMS

Kaip ir minėjau, Bizarre” išsiskiria savo erdvėmis – daug detalių ir įkvėpimo iš skirtingų kultūrų viename restorane. Pirmame aukšte matome Balio motyvus, į mus žiūri Buda, sukurta japoniškų žibintų siena – Rytų stiliaus salė. Antrojo aukšto interjerą įkvėpė Holivudas, čia matome žymių aktorių bei įvykių nuotraukas. Bendrai interjeras restorane gam tamsus, vyrauja žemės spalvos. Čia rasite ir staliukų, kurie leis pažvelgti pro langą ir atokesnių vietų, kur galėsite pasislėpti nuo didesnio šurmulio. Taip pat „Bizarre” turi terasą, kuri jaukesnė vakarais, nei dienomis. Apskritai, restorano interjeras tikrai išskirtinis, todėl sėdėdami lauke prarasite dalį vakaro žavesio, kurį gali sukurti aplinka.

Kainos restorane vidutinės. Užkandžiai gali kainuoti nuo kelių iki keliolikos eurų, pagrindinis patiekalas keliolika arba virš dvidešimties eurų, o jei rinksitės visą Pekino antį, piniginę patuštinti galite ir 60-čia eurų (tiesa, antis tikrai tinkama dalintis). Visų desertų kaina vienoda – po aštuonis eurus.

Beje, restoranas nepamiršta ir veganų bei siūlo jiems tinkamus patiekalus, pvz.: tofu maki, tempura roll, šparagines pupeles tempuroje ir tofu tempuroje. Pasirinkimas ne stebuklingas, bet tai ir nėra ta vieta, kuri save pozicionuotų, kaip veganišką restoraną.

PUIKI VIETA FANCY PUSRYČIAMS IR ASMENINĖMS ŠVENTĖMS 

„Bizarre” siūlo restorano erdvių nuomą šventėms, vakarėliams ar tiesiog privačiai vakarienei. Taip pat savaitgaliais nuo 12 iki 16 valandos čia rengiami vėlyvieji pusryčiai, kurių metu svečiai valgo kiaušinių patiekalus – nuo klasikinių benedikto iki kaskart vis naujo, šefo parinkto, specialaus kiaušinių patiekalo. Pusryčių meniu turi ir pasirinkimus vaikams. Bendros brunch’o kainos nėra, mokama už kiekvieną patiekalą atskirai. Pigiausias vėlyvųjų pusryčių patiekalas yra valfiai, jie kainuos vos 5 eur, brangiausias – savaitgalio special – kainuosiantis 9 eurus.

Restorano gėrimų meniu, turiu prisipažinti, taip ir nemačiau, nes tiesiog pasikalbėjus su padavėja, ji rekomendavo, ką pasirinkti. Na, o personalas žinantis, ką pasiūlyti – visada pliusas. Tad pakomentuoti sunku, tačiau, „Bizarre” pasiūlys Jums vyno, kokteilių, kavos, arbatos bei kitų įprastų gėrimų.

„Bizarre” – tai vieta, kuri tiks tada, kai norisi pasidaryti sau šventę ir galbūt trumpam mintimis bei skoniais nusikelti į kitus kraštus. Užsukite ir be progos! Nenusivilsite!

Straipsnio autorius(-ė) Justina, Beta.lt bloger'ė
6599 11

Toma V....
Ten nerealiai skanu. Su draugais einame. Kainos protingas, aplinka ir vieta puiki ir dėl skonio niekada nepaveda. Pagaliau kažkas apprašė šitą restoraną. Vertaas dėmesio <3
1Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Martyna S...
@Toma V. Jooo, nerealus jis
1Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Indrė...
Sakyčiau geriausias restoranas. Man asmeniškai geresnis nei Džiaugsmas. Kartą į menesį keliaujame su draugu į vėlyvuosius pusryčius, niekada nenuvylė. Rekomenduoju paragauti benedikto - niekur skaniau nevalgiau. :)))
1Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Lina...
gyvenu pajūryje ir labai trūksta tokio tipo restoranų. Gal galite parašyti apie pajūrio restoranus? kiek žiūrime viskas orientuotą į Vilnių, Birštoną, Druskininkus... Ar tai pramogos ar restoranai ar viešbučiai. Pas mus irgi yra tikrai ką veikti ir pamatyti!!
1Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Kamilė...
Vieta tikrai autentiška - būtų įdomu apsilankyti. Kiek girdėjau atsiliepimų tai maistas labai skanus ir kainos atitinka kokybę. Na tai ką čia ir diskutuoti..reikės imti ir nuvykti skanios vakarienės su vyru ir įsitikinti pačiai kokio lygio aptarnavimas ir maistas patiekamas. :)
1Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Adrija...
Manau puikiai tinka jaunimui, gimtadieniams, įmonės vakareliams. bet asmeniškai vyresnio amžiaus žmonių čia nesivesčiau. Nuo kaukių močiutei apsisuktų galva :D bet čia tik pliusas, kad nuo paprastų valgyklų perėjom į tokią kokybę. ir dabar galim pasiūlyti europinio lygio restoranus.
1Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Oresta...
labai specifinis, šarmo turintis restoranas. Tikrai aukšta klasė, viskas moderniai pateikta.Moderniai pateiktas ir maistas. Man asmeniškai erdvės išpildymas 100 balų. Jei ypatinga proga - juoda suknelė, šalia parneris ir į Bizzare!
1Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Laima...
Vis praeidavau per sia vieta, bet niekad nekilo mintis, kad cia susipynusi Japonniska kultura. Nors aki patrauke si vietele, bet dar nedristu isbandyti, pirmaiusia meniu noreciau perzvelgti ar kainos ikandamos butu vakarienei dviems pvz...smagu butu gauti tokio restorano kupona, mielai isbandyciau.
1Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Vaiva...
Išskirtinis. Prabanga kvepiantis. Jaukumu alsuojantis restoranas. Tai yra vieta kur niekada negėda vesti draugus iš užsienio, daryti šventinę vakarienę ar pavakarieniauti su vyru. Viskam tinkamas. Aukšta kokybė aptarnavime ir maisto kokybėje. Nr.1 man.
1Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Viktorija...
Vykčiau čia tik su bendraamžiais arba su tais kurie jaučia kokybę... ir už kokybę nori sumokėti:) nes maistas skanus, sushiai skaniausi, nesu ragavusi tokų skanių kitur. O pats geriausias dalykas - interjeras:D sėdėčiau ir žiūrėčiau visą dieną.
1Y
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Ilma...
Čia vietelė yra wow! Bizzare vyko įmonės vakarėlis/vakarienė. Viskas buvo iki smulkmenų apgalvota tiek maistas, tiek aplinka tiek aptarnavimo kultūra stebino. Užkandžiai stebino egzotiška išvaizda ir tikrai džiugino skonio receptorius. Rekomendacija 100 procentų. Nuostabidovana tiems, kas išmano apie puikų skonį.
11mėn
Atsakyti
addReaguoti
addReaguoti
Turi ką pasakyti? Komentuok čia:
Straipsnių autoriai
Kartais rašyti sekasi lengviau, kartais sunkiau, bet visai nerašyti aš negaliu - tai mano kraujyje. Noriu, kad skaitydami mano tekstus žmonės jaustųsi, lyg su jais kalbuosi prie kavos puodelio!
Beta.lt bloger'ė
Skonių Fiestos blog'o skilties autorė
Beta.lt bloger'ė
Beta.lt bloger'ė
Beta.lt bloger'ė
Beta.lt bloger'ė
Viena tų keistuolių, kurie dirba kūrybinį darbą, tačiau gyvenime mėgsta laikytis taisyklių ir rutinos. Visgi šį paradoksą esu linkusi vadinti savo tobulos kasdienybės receptu.
Beta.lt bloger'ė
"Gyvenu aistra kelionėms ir meile padėti žmonėms surasti jų svajonių atostogas. Jau 14 metų nardau turizmo vandenyse, tad dalinuosi savo žiniomis ir patyrimais su Beta Travel bendruomene."
Beta.lt bloger'ė
Su malonumu „kepu“ tekstus ir pyragus. Tik pyragus barstau cukraus pudra, o naujai „iškeptus“ tekstus – taškais, kableliais, brūkšniais... Svarbu, kad jie būtų gramatiškai taisyklingi, vizualiai tvarkingi, verbališkai turtingi, lengvai skaitomi, paveikūs.
Beta.lt bloger'ė
Esu portugalas. Girdėjau, kad taip Lietuvoje yra vadinami vilniečiai. Baigiau architektūrą, kurios pagrindinius principus (struktūra, vidaus ir išorės sintezė, harmonija su aplinka) bandau pritaikyti internete.
Beta.lt bloger'is
Talentingų kūrėjų pagalba keliu mūsų tinklaraštį į aukštumas, nes tikiu jo svarba. Daugelis mane vadina fėja, nežinau ar dėl rūpestingo būdo, ar dėl užaugusių sparnų.
Beta.lt bloger'ė
Beta.lt bloger'ė, kūrusi straipsnius apie aktualiausias temas ir skyrusi daug dėmesio patarimams.
Beta.lt bloger'ė
„Kiekviena kelionė yra nuotykis, papildantis brangią prisiminimų kolekciją. Kviečiu leistis į šiuos nuotykius kartu su manimi.“
Beta.lt bloger'ė
Mūsų pirmoji tinklaraštininkė, lietuvių kalbos ekspertė.
Beta.lt bloger'ė
Beta.lt bloger'ė
Beta.lt bloger'ė
Nieko nerasta
BŪK PIRMAS!
Kurį pasieks šie pasiūlymai:
  • Nauji / specialūs
  • Riboto kiekio
  • Slapti
  • Paskutinės minutės
Sekite mūsų naujienas čia: